16.8.2010

Balloons, balloons

Jalan nyrjäytyksen jälkeen olen aika varovaiseen tepastellut vain lähikauppaan (eli alakertaan) ja keittiöön (ihan huoneen vieressä). Tänään kuitenkin jalka on ollut niin mukava, ja pää kaipasi ulkoilutusta, että otin ja lähdin Balloon Fiestaan. Ah.

Balloon Fiesta on vuosittainen tapahtuma, ensimmäinen järjestettiin 1979, hyvin pienimuotoisena. Nykyään se on suuri maailmankuulu tapahtuma, jost Bristol on ylpeä.

Netistä löysin fiestabussiaikataulut, ja yksi pysäkki olikin tuossa ihan vieressä. Tosin ensin seisoin väärällä puolen tietä. Vaikka näin, mihin suuntaan liikenne kulki, niin jotenkin se ei rekisteröitynyt tuonne yhtään syvemmälle. Ihana sininen double decker nouti suuren määrän ihmisiä kyytiin. Festivaalialue oli Ashton Courtissa, joka on suuri puistoalue noin neljän-viiden kilometrin päästä Broadmeadista, jonka kyljessä asun. Bussipysäkiltä sain kävellä vielä vartin ajan itse puistoalueelle, ja oh boy, siellä oli ihmisiä! Luulen ymmärtäneeni, että viime vuonna tapahtuma keräsi sunnuntain aikana 50 000 ihmistä, ja nyt kuulin miehen kuuluttavan, että yleisöennätys on rikottu reippaasti. Tapahtuma alkoi torstaina, ja joka päivälle oli ollut kuumailmapallonäytöksiä ja tänään oli myös Red Arrows suihkukoneitten lentonäytös, jonka jouduin katsomaan bussista, sillä aikataulut eivät oikein linkeillä pitäneet... 

Festivaalialue oli iso, en osaa verrata mihinkään suureen Suomen suven festariin, mutta ihmisiä parveili ihan joka nurkassa (yli 50 000 ihmistä, tuskin ihan Kirkkopuiston/Meripuiston/Vaajakummun pihan kokoinen oli..). Vastoin luulojani siellä oli myös monia huvipuistolaitteita(todella hurjan näköisiä), jättimäisiä pomppuliukumäkiä ja kymmeniä ruokakojuja. Kuvittelin tapahtuman keskittyvän enemmän kuumailmapallojen ympärille. Kuumailmapallojen nousu alkoi kello 18.30. Festivaalialueen keskellä oli alue, josta kuumailmapallot nousivat vuorotellen ilmaan. Oletteko koskaan nähneet useaa kuumailmapalloa yhtä aikaa samassa paikassa? Hitto, ne on isoja! Ja niitä lähti siitä samalta alueelta yli 100! Aivan mielettömän hienon näköistä. Melkein tippa tuli linssiin, oli niin näyttävää. Kuvat eivät anna minkäänlaista oikeutta tälle tapahtumalle, mutta laitan silti muutaman kuvan tähän teille nähtäväksi. Lisää löytyy Facebookista, luulen:)
Ja ai niin, 35£ olisi maksanut helikopterilento, mutta enpä raaskinut, ja yksinkin olin, etten olisi viitsinyt kaikkea innostunutta höpinää ladella lentäjän korviin..suomeksi..Mutta olisi ollut siistiä!

Kun kävelin alueelta poispäin, näin vielä liudoittain palloja ilmassa, oli kaunista. Sääkin suosi, ei kertaakaan satanut tuona aikana, mikä vähän ihmetytti. Aurinko paisteli, ja nyt on käsivarret vähän punaisina:) 

Olen muuten katsellut DVD:ltä lainaamaani Moonlight-sarjaa, jota tehtiin vain yksi tuotantokausi. Surkeaa. Yksi hikinen tuotantokausi. Laitan päänäyttelijän kuvan tähän, kun tiedän, että meillä kaikilla on niin samanlainen tuo miesmaku (ja tiedän, että tykkäsitte kaikista aiemmistakin kuvista;D ;D). Haluan huomauttaa, että ajattelen paljon muutakin, kuin vaikkapa miehiä ja vampyyrejä, mutta tämä bloginpito jotenkin pakottaa jakamaan aiemmatkin hienot katselukokemuket JA kukaan ei voi tuhahdella väheksyvästi minun kuulteni kirjoittaessani:D. Lisäksi en halua tämän menevän liian asiapitoiseksi, koska elämä ei ole sellaista ja minä en ole sellainen (vaikka varmaan pitäisi enemmän olla).

                     Alex O´Loughlin + kohtalokas ilme

  Nauttikaa myös fiestakuvista ja ihanaa ensi viikkoa kaikille!

Testipallo


                                                       Pallo nro 2 nousemassa ihan kohta

Viimeinen kuva: tältä näytti taivas, kun kävelin poispäin

Lähden hakemaan pyykit kuivaajasta, son moro!
XKX
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistanne!