1.10.2010

Vaatteita ja töitäkin välillä

Tiistaina mukava päivä. School Council Network kesti koko päivän, ja reilu sata eri koulujen oppilaskuntien edustajaa vietti päivän ideoiden, suunnitellen ja oppien. Otin kaksi kuvaa eri koulujen koulupuvuista, koska jotenkin koulupukujen ajatus on niin eksoottinen. Kouluilla on myöskin vahva identiteetti, ja eri kouluilla on erilainen maine hyvänä opinahjona, laadukkaan opetuksen antajana tai kouluilmapiirin osalta. 
Yksi osa Network-päivää oli istuntosalissa järjestetyt väittelyt, joita ohjasi Bristolin pormestari. Kyllä, ihan oikea pormestari. Hassu iäkäs herra. 
Päivä oli oikein onnistunut,ja tässäpä kuva Osallisuustyöntekijöistä.
 Minä, Rachel, Sally, Hannah ja Martin.
 Illalla oli vuorossa Freedom Youth ja drag-ilta. Moni nuori ei ollut panostanut millään tavalla, mutta kun saivat vaatteita ja peruukkeja käyttöönsä, luova puoli pääsi esiin...

Olen ottanut yhteyden sekä Envision-projektiin että Knowle West Youth Centreen, joihin olen menossa vierailemaan useammaksi päiväksi. Oma tutorini nuorisopalveluissa on ollut aika näkymättömissä viimeiset pari viikkoa, joten oma-aloitteisuus on ollut tärkein ominaisuuteni viime aikoina. Onneksi projektit ovat olleet vastaanottavaisia, ja pääsen heidän kelkkaansa näkemään miten elämäntaitoja, vihreitä arvoja, kädentaitoja ja sosiaalista vahvistamista opetetaan lapsille ja nuorille. Yeah!


Tänään löysin muutaman oikein ihanan vaatteen(siis mekon:). Toinen ihanuus löytyi TK Maxx-nimisestä paikasta, joka myy merkkivaatteita halvemmalla, ilmeisesti palautettuja vaatteita ja varastojäämiä. Kauppa on vähän kirpputorin oloinen (tosin skaala Calvin Kleinista uniikkivaatteisiin), ja jokaista vaatetta on noin 1-3 kappaletta(paitsi alusvaatteita). Mekkopituinen paitis on maailman ihanin, väreinä musta ja tumma aniliininpuna. Se oli heti sellainen tunne, että "ihana, ihana, mahtava", ja päälläkin oli oikein oikein hyvä. Käärmekuosinen pitkä toppi/mekko on kanssa oikein mahtava, ja parastahan siinä oli hinta. Mekko oli puoleen hintaan, ja keskellä ollut vyö oli kadonnut. En olisi vyötä edes kaivannut, mutta myyjä antoi siitä hyvästä vielä 20% alennusta, kun mainitsin asiasta. Ah. Toppimekko on Peacockista.


Kämppiksen kaveri muuttaa ulkomaille ja antoi täten meille puoli-ilmaiseksi ison televisionsa ja laatikollisen DVD-leffoja. Aika miehisiä leffoja, mutta lainasin täksi illaksi itselleni ensimmäisen Pirates of the Caribbeanin, jonka olen nähnyt kolme-neljä kertaa, aina yhtä hyvä <3


Tässä television kokoamisen touhussa kämppikseni, joista kaksi insinööriä. Tästä huolimatta kaikki sujui hyvin. Itsehän istuin sohvalla ja kannustin. Oikeuteni, kaiketi.


Olen muuten nukkunut viimeisimmät yöt valot poissa. Valot päällä nukkuminen on kuin ikuinen juhannusyö Nordkappissa. Ei jumalauta. 


Tein itselleni julkisen työprofiilin, ja yhden vuorokauden aikana mulle on satanut ihania lapsia kavereiksi, jotka mankuu, että tule jo takaisin. Eräskin sanoi hommaavansa mulle lentoliput, mutta kieltäydyin:) Lapsethan on siitä kavalia, että jos oikeasti poistut heidän elämästään, puolen vuoden päästä eivät enää kasvoja tunnista, mutta lyhyt poissaolo vain ruokkii heidän dramaattisuuttaan. 


Vielä 24 päivää jäljellä Bristolia. 




2 kommenttia:

  1. Katri, kivoja vaatteita olet löytänyt ja edullisesti vielä! Kävin lukemassa blogiasi pitkästä aikaa, mielenkiintoiselta vaikuttaa sun eläminen ja oleminen siellä enkuissa ;). Halauksia, Anna

    VastaaPoista
  2. Eläke laske päiviä siellä vaan elä!

    Tahtoisin vakavasti puhuen tietää, että mitä ne oppilaat suunnitteli ja ideoi. Minkälaisia juttuja ne haluaa? Ja miten tuo homma menee, saako ne jotain rahaa toteutukseen vai mitä?
    Nimim. Kävelijä

    VastaaPoista

Kiitos sanoistanne!