5.10.2010

Laamantai

Mulla on vähän laama-olo. Sellainen hervoton, että "mitä jos repeän kesken asiallisen keskustelun". Nauru kuplii kurkussa. Se on ihana tunne, koska silloin on asiat hyvin. Aina ei naurua kuulu ei näy, eikä sitä oloa voi teeskennellä.
Mulla on tosi kivat kämppikset ensinnäkin. Suoraan sanottuna, en olisi uskonut, että oloni olisi ollut näin mukava kolmen miekkosen kämppiksenä. Mutta hehän ovat olleet sangen mukavia, ja kun <3 E saapuu vieraakseni ensi viikolla, harmittaa, että kaikki eivät ole paikalla.
Työjutut ovat olleet tähän asti mielenkiintoisia, eikä ole tuntunut, että olisin "tuhlannut aikaani" missään. Sekin voi vaikuttaa, että kerroin itse aika tarkasti, mikä kiinnostaa (ja mikä ei). Loppuajalle on vielä suunnitteilla monta kivaa juttua, eli YEAH!:)
Tajusin myös, että tämä vaihtokokemus näyttää tosi hyvältä CV:ssäkin. En ole ajatellut asiaa, mutta näinhän se on! En ole siis kovin suunnitelmallinen ihminen; "mikäköhän näyttäis paperilla hyvältä". Halusin vaihtoon ihan puhtaasti sen kokemuksen vuoksi, ulkomaanseikkailun nimissä.
Olen tavannut täällä aidosti ihania, hauskoja ja superystävällisiä ihmisiä, ja olen kiitollinen kaikille jumalille, että he ovat sattuneet polkuni vierelle. Muutamasta jopa saatan saada ystävän.
En ole lähdössä täältä vielä mihinkään, vaikka siltä kuulostaa. Tajunnanvirtaa tämä vain...


Bristolkin on ihana. Täällä on tosi kaunista ja tämä alkaa hiljalleen tuntua tutulta ja turvalliselta paikalta, jossa voisin viihtyä pitempäänkin.


Tänään vuorossa oli Envision-projekti, jota toteutetaan yhteensä 11 koulussa Bristolissa. Projekti on toiminut Lontoossa jo 10 vuotta ja Birminghamissa viisi vuotta. Bristolin toiminta on alkanut vasta tänä syksynä, ja tänään olimme pitämässä kolmatta tuntia Redland Greenin koulussa 16-17-vuotiaille. Tuntien aikana pikkuhiljaa suunnitellaan aihe/aiheita, jotka kiinnostavat nuoria, ja niiden ympärille rakennetaan tunteja, joiden aikana aiheisiin tutustutaan kunnolla, ja keväällä tarkoitus on, että nuoret ovat tarpeeksi sitoutuneita aloittamaan oman projektinsa aiheesta,ja näin jatkamaan omaa osallistumistaan. Aiheena voi olla vaikkapa kierrätys, ja tuntien päättyessä nuorilla on tietoa ja halua aloittaa vaikkapa koulun sisäinen kierrätysohjelma ja pitää sitä yllä. Projektilla pyritään myös muuttamaan aikuisten asenteita nuoria kohtaan, sillä monelta taholta olen jo kuullut, että aikuiset kohtelevat nuoria huonosti ja nuorilla on huonoja kokemuksia palveluista, kouluista ja vaiks mistä, missä he  ovat tekemisissä aikuisten kanssa.
AASINSILTA! No onhan sen Suomessakin niin, että nuoria on helppo syyttää ja sormella osoitella. Moni kitisee, kun nuoret juovat yleisellä paikalla. OK, minusta kyllä Ruotsinlaiva on paljon ahdistavampi alkoholikulttuurimme näyttämö kuin joku Jyväskeskuksen takapiha. Ihan vain sen takia, että aikuisten juominen on paljon surullisempaa monella tapaa. Ja mistäköhän nuoret ne juomistavat oppivat? 
Tai varastaminen. Vanhuksetkin varastelevat. Tai perheenäidit. Lintsaaminen? Aika hemmetin moni aikuinen on milloin mistäkin(turhasta/keksitystä)syystä "saikulla". 
Tosin mua henkilökohtaisesti rassaa sellaiset nuoret, jotka vain makoilevat ympäriinsä, ovat siis Passiivisia. Ei auta, vaikka tanssisi pellepuvussa ripaskaa ja heittelisi karkkia ilmaan. Ei silmäluomi värähdä. Argh.


Anyhow, päivä oli kiva ja nuoret olivat mukavia. Huomenna uudestaan, uuteen kouluun. Ja ensi viikolla vielä kertaalleen.
I am a visitor!
Oikealla projektityöntekijä Gemma vihreässä paidassa, ja samalla rivillä sinisessä paidassa Lisa, joka on vapaaehtoistyöntekijä. Muut nuoria, jotka suostuivat tulemaan näytille, kun kerroin kuvan olevan julkinen:)Ja on se kiva, kun pojat on aina niin edustavia ja asiallisia kuvissa, maasta riippumatta...:D

All right then! 


PS Mun kulmakarvoissa on seriöösi vika. Joka jumalan kuvassa tämä oikeanpuolimmainen on tummempi, ja se saa mut hulluksi! Olen myös huomannut silmien olevan eri kokoa. Perkele. Ja hiukset...ei paljoa kiharaa tuu, jos on tukka leteillä yön. OH GOD WHY???

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos sanoistanne!