20.12.2010

Piparia!

En mitenkään hirveän paljon piittaa pipareista. Äiti jos leipoo ja tekee taikinan itse niin on ne hyviä. Mutta kaupan sellaset kuivat koppurat ei oikeen mene alas. Mutta en nyt kaipaile pipareita enkä joulutorttujakaan mitenkään. Kaipaan kinkkua, joulukinkkua. Vesi herahti kielelle kun saan sikaparkaa kauhoa lautaselle aattona. Ou jes. Sitten kun sitä sen kaksi-kolme päivää vetää oikein urakalla niin ei kylläkään harmita, kun se loppuu. Suklaakin maistuu leivältä jos joka päivä syö (kuulemma).
No niin, olen siis kotipaikkakunnalla ja tänään sisko ja sen poikaystävä tekivät pepparkakahuset, eli piparkakkutalon. Halusin tietenkin osallistua pursotteluun ja sain aikaan ihmeellisen kauniita taideteoksia, joita todellakin kelpaa näin julkisesti esitellä.


Seuraa siis taas esittely luovista taidoistani:

Niin jouluista, niin jouluista. 

Ihanaa viikkoa kaikille joulunäpertelijöille ja teille stressaajille tiedoksi; joulu on taas ensi vuonna ja sitäkin seuraavana vuonna, lakkaa hermoilemasta, hoituu vähemmälläkin. On noloa juosta naama punaisena joulukuun alusta alkaen etsien niitä täydellisiä lahjoja, hammasta purren väkertää rosollia ja hienoimpia rusetteja paketteihin, itku silmässä jynssätä kaappien päällyksiä ja valaa kynttilöitä, avioeron uhallakin käydä joulukalapilkillä ja ravata kirkossa tunnustelemassa niitä olemattomia syntejä. Kenenkään ei tarvitse siivota jouluksi tai ostaa lahjoja, jos se ei ole itselle tärkeää. Joulu on myös sinun juhlasi, tee siitä itsesi näköinen ja jos teidän perhe haluaa, tarjotkaa niitä nakkeja ja ranskalaisia älkääkä paketoiko ollenkaan lahjoja, lahjapaperi kun on myös ongelmajäte, kun sitä ei voi polttaakaan. 


Minulle joulu on yhdessäoloa ja ikiaikainen sadonkorjuun juhla (aavistuksen talvemmalle siirrettynä sen kristinuskon vuoksi, vaikka Jeesus (tunnetaan myös nimillä Herrajumala, Sussiunatkoon ja Jessus) syntyikin kesällä. Joulu on myös sitä, että saa maata, nukkua ja levätä ja tehdä asioita sillon kun huvittaa, esim yöllä. Äiti tosin sanoi Herran nimen turhaan, kun sanoin nukkuneeni puoli yhteen. Kyllä tämän syksyn jälkeen ihan mielellään makoilee juuri niin pitkään kuin huvittaa. Ja onpa ärsyttävää, kun paheksutaan lepäämistä, varmasti lähinnä kateellisten höpinöitä.


Ihanaista olemista kaikille ! <3

1 kommentti:

  1. Toi kirkkovene on niiin mun suosikki! :D
    Jos jouluonni mitataan ähkyssä, en ole ehkä koskaan ollut näin onnellinen! Aion nukahtaa kuusen alle viskilasin ja suklaakonvehtien vierelle- jos vaikka sattuisi heräämään nälkäisenä/janoisena. Nautinnollista joulun jatkoa pohjoiseen! Älkää paleltuko siellä:)

    VastaaPoista

Kiitos sanoistanne!